Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Charlie Lindström

Kladdkaka a la ”Alla Hjärtans Dag” by Charlie

IMG_2431 IMG_2418 IMG_2417 IMG_2435 IMG_2438

Bakning och matlagning är så långt ifrån mitt område man kan komma… Normalt sett håller jag mig borta från köket i största möjliga mån. Alla hjärtans dag blev ett undantag då jag fick lite ”feeling”. Mitt mål var att blanda de godaste i min värld i en och samma tårta. Kladdkaka blev därför det givna valet som grund.

Jag valde att göra smeten x2 och bakade två kakor enligt klassiskt recept, dock med ett litet undantag… Jag smälte min favoritchoklad – ”Sea salt” från Lindt och blandade i smeten. Utöver det tog jag ut de båda formerna 5 minuter för tidigt enligt receptet, de var så pass rinnande vid det laget att det fortfarande kändes som smet när jag placerade in dom i frysen. 20 minuter senare var de tillräckligt fasta för att börja ”lager” på ”lager”-processen. Som ni ser på bilderna blev första lagret grädde (+ blå karamell färg – obviously). För att göra en pyramid effekt, dissekerade jag den andra tårtan och skar ut två runda ringar i olika storlekar. Andra lagret bestod av smälta marshmallows som jag micrade och blandade med lite mjölk och gul karamellfärg. Tredje lagret var tanken att det skulle bli lila (lite otydligt på bilden), det är i själva verket ett egen gjort glasyrtäcke. Hjärtat på toppen är täckt med smält vit klassisk marabou choklad. Och sist men inte minst den blå/gröna såsen i glaset till höger på femte bilden – ? Kolasås som jag totalt misslyckades med toppad med lite teflon från kastrullen.

Resultatet blev en faceplant i Charlies favoriter! (inget man bjuder på i en första dejt)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Charlie Lindströms webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  Andrea Brodin
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Hälsa
  Fannie Redman
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Man
  Niklas Berglind
  Hälsa
  Träningsglädje
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Mode
  Chrystelle Eriksberger