Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Charlie Lindström

AUSTIN FOOD WORKS – EN RESA TILL TEXAS

charliesfredagstips Charliesfredagstips1När vi kom ned för trappan och in i baren på Austin Food Works fick vi redan där föraningar om att detta skulle bli ett annorlunda resturangbesök. Countrymusik och en inredningen med inslag av gammalt åldrat trä, koppar, stål och korrugerad plåt visade på att man valt att gå hela vägen med, ett för Stockholm, helt nyttresturangkoncept.San_Miguel_Charlie_Lindström Charlie_lindström_metro_modeCharlies_fredagstips4Vidare in i matsalen möttes vi av avlånga bås som i många fall kan kännas lite för avskilt men här var det raka motsatsen. Blicken fastnade dock direkt i högra hörnet på en gigantisk Margaritha-meny, och då var föreställningen igång!Charlies_fredagstips_Charlie_Lindström Charlies_fredagstips_Lindström_Charlie Charlies_fredagstips_Metro Charlies_fredagstips_metromode Charlie_Lindström_Metromode Charlies_fredagstips Charlie Fredagstips Philip Charlie_Metromode Charlies_fredagstips2 Charlies_fredagstips_CharlieLindström Charlies_fredagstips_metro_mode charlie_lindström_philip_conradsson

Foto: @danielarnesson

Sju delägare och deras passion för amerikansk ”every day food” är vad som skapat Austin Food Works.

Det finns så otroligt mycket i den amerikanska matkulturen som aldrig har kommit till Sverige, här har fokus legat på grillade stekar, på tok för söta barbequesåser och på senare år en manisk jakt på den perfekta hamburgaren.

Austin Food Works plockar massor av godbitar från delar av den amerikanska maten som inte är lika bekant för oss i Sverige, med andra ord rätter som du skulle kunna hitta på en diner, en barbeque joint eller en mexikansk frukostservering. Det mesta på menyn skulle i mina ögon passa in som handen i handsken i dagens ”#foodporn” hype på Instagram. AFW kan vara det enda stället i Stockholm man kan beställa en riktigt bra barbeque brisket sandwich.

Chicken ´n waffles med bacon och jalapenos, klassisk serverad Texas style barbeque, ”S´mores dip”, frukost tacos och vårrullar med pulled pork och ost  är några andra exempel från menyn. Man hittar någonting från resturangens ”smoker” i nästan alla rätter allt från den saftiga rökiga oxbringan till små detaljer som rökta dorito chips till de möra heta friterade ankvingarna.

Baren på Austin Food Works har verkligen samma kreativa flow i drinkarna som i maten från köket – massor av Margheritas i olika färger och smaker gjorda på färska, riktiga ingredienser. De har även smaksatt bourbon med deras egnenrökta bacon eller oxbringa för att skapa några av signaturdrinkarna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Charlie Lindströms webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Ida Warg
  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Mode
  Petra Tungården
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Foodjunkie
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Man
  Niklas Berglind
  Mode
  Chrystelle Eriksberger