Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Charlie Lindström

DAPHNE’S TOG MIN OSKULD

Charlies Fredagstips Charlies Fredagstips1 Sniglar ProvencaleCharlies Fredagstips2 Pimientos de PadronCharlies Fredagstips3 Pata Negrakroketter med aioli Charlies_Fredagstips_Daphnes Charlies Fredagstips4 Charlies Fredagstips6Wienerschnitzel på kalv Charlies Fredagstips5 Biff MinuteCharlies Fredagstips7 Charlies Fredagstips8  FOTO: @danielarnesson

Restaurang Daphne’s lyckades igår kväll med något som ingen restaurang tidigare fått mig att våga pröva. Jag skulle vilja kalla mig själv för en ”all-ätare” men sniglar har jag av många anledningar valt att undvika. Efter igår suddades dock alla fördomar jag tidigare haft bort – Daphne’s tog min oskuld!

Daphne’s är en kvarterskrog på Artillerigatan i Stockholm som riktar in sig på fisk & skaldjur, klassisk husman och det Franska köket, allt gott som personalen brukar säga. Krogen titulerar sig som en kvarterskrog med stil, vilket jag måste medge stämmer mer än väl. Restaurangen har bara funnits i ett fåtal år men har redan lyckats etablera en fast kundkrets bland lokalbefolkningen.

Oavsett om du ska ut med din partner eller på en första dejt är Daphne’s det perfekta stället för att smita undan den typiska Stockholmsatmosfären. Vid borden längre in i lokalen möts du av vita linnedukarna som ger en flådig touche till de tegelbruksblottade väggarna. Ovanför bardelen svävar stearinljusprydda kristallkronor och träpanelen toppas av stuckatur. Därtill hänger svarta tavlor på väggarna med menyförslag och ”Kvällens husman”. Motsatt effekt blir det dock om du sätter dig vid ett av fönsterborden, då har du full koll på de förbipasserande fotgängarna men lugnet i hjärtat av Östermalm är fortfarande oförändrat.

På övervåningen gömmer sig Daphne’s egna chambre separée – mer genuint än så blir det inte. Helt klart en kandidat för min 27 års dag!

”Ett chambre separée är ett “rum i rummet”, från början kanske ett sätt att markera det privata just när krogen blev allas offentlighet. Ett bistrofierat vardagsrum. En exklusivitet, som antites till bistrons avdramatiserade och öppna stora ytor och gemenskap kring klassiska rätter med få valmöjligheter på menyn. Chambre separée är alltså en liten oas av motstånd.” – daphnes.se

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Självklart måste det vara kalv, annars får det inte kallas wienerschnitzel. Det är en patentskyddad rätt!

  Gunnar 2015-11-24 14:30:39
  Svara
 • Trevligt inlägg, vad är du klädd i på dessa bilder?

  Martin 2015-11-20 11:34:18
  Svara
  • Svar på Martins kommentar.

   Tack Martin! En four season kostym från Rose & Born, dubbelknäppt med breda peak lapels. Denim skjorta från Barba Napoli.

   charlielindstrom 2015-11-25 17:13:07
   Svara
Charlie Lindströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Dasha Girine
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Chrystelle Eriksberger