Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Charlie Lindström

EDWIN NENZELL NY DELÄGARE I ROSE & BORN

Rose & Born Carl Edwin NenzellEdwin Nenzell Mont BlancEdwin Nenzell KrageEdwin Nenzell FickaEdwin Nenzell saxEdwin Nenzell R&BEdwin Nenzell Dubbel MonksEdwin Nenzell SpegelEdwin Nenzell stockmanEdwin NenzellMåttband Edwin Nenzell Rose & Born Edwin NenzellEdwin Nenzell Rose & Born

Nu i somras offentliggjordes att Edwin Nenzell gått in som fjärde musketör i Rose & Born’s ägartrio. Rose & Born har på senare år vuxit något enormt i dubbel bemärkelse, dels internationellt via den nya e-handeln och dels via expansionen av den befintliga butiken med ett nytt våningsplan och en ny entre mot Strandvägen.

Det är ingen slump att Edwin är den absolut yngsta medlemmen bland delägarna på Rose & Born, redan på förskolan lärde sig pojken knyta slips. Det är troligen Edwins far, Roger Åkessons, förtjänst att intresset växte fram i så tidig ålder. Själv har Roger varit en av de främsta i Sverige när det kommer till klassiskt herrmode.

Mitt första möte med Edwin var precis efter gymnasiet, jag visste mycket väl vem han var, då en av mina bättre vänner länge klassat Edwin som bättre klädd än jag själv. Idag må det hända att jag och Edwin jobbar mot två olika mål men på den tiden var intresset precis på samma nivå. Edwin arbetade då på Lund & Lund och jag på Massimo Dutti i Sturegallerian, året var 2007. Vi möttes lite snabbt när Edwin passerade genom butiken, efter lite kall-pratande var det som att två magneter vände håll och plötsligt drogs mot varandra, 6 månader senare startade vi ett aktiebolag vid namn Sons of Couture (tydligt tyckte vi då med tanke på Rogers yrke och min mors roll som skräddare) och gjorde vår första kollektion tillsammans. Värt att tillägga var att Edwin redan innan närmare bestämt under sitt projektarbete startade upp en produktion kavajer i Portugal under labeln ”Monogram”. Inget av dessa projekt fick tyvärr flyga, som ung och dum med varken kapital eller tid var det läge att trycka på standby.

Idag är Mr Nenzell kreatör och inköpare på Rose & Born och i många ögon ansiktet utåt för varumärket. Redan som nyanställd (tre år sedan) var ägartrion eniga om att Edwin var den bäst klädda. Detta är såklart något han utvecklat med åren och det går inte en ända dag utan att klädvalet är kompromisslöst. Fel kombination av färg eller materialval existerar inte. Det är inte bara den svenska publiken som uppmärksammat Edwins förmåga att alltid vara ”perfekt klädd”, efter många besök nere i Italien de senaste åren har även de italienska profilerna fått upp ögonen för de gyllene lockarna.

Jag minns inte om det var Edwin eller Roger som droppade kommentaren – ”Oavsett om jag bara ska ner och slänga soporna gäller det att vara konsekvent, man vet aldrig vem man möter.”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Charlie Lindströms webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Sandra Beijer
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Vanja Wikström
  Lifestyle
  Dasha Girine
  Home
  Andrea Brodin
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Chrystelle Eriksberger
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Linn Herbertsson
  Lifestyle
  Josefin Dahlberg
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Ida Warg
  Hälsa
  Träningsglädje
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Hälsa
  Fannie Redman
  Home
  34 kvadrat
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Man
  Niklas Berglind
  Mode
  Paulina Forsberg