Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Charlie Lindström

VÅRDA DIN MOCKAJACKA

Charlie Lindström
Jacka: Rose & Born – Scarf: Rose & Born – Solglasögon: Bob Sdrunk – Armband/Ringar: ALL_BLUES

Charlie Lindström Scarf

En mockajacka skiljer sig ganska ordentligt i livslängd beroende på vem som använder den. Själv storsatsade jag förra våren med förhoppning om att min nyinköpta jacka skulle skötas lika väl som mina övriga kläder men insåg redan ett år senare att jackan inte alls var sig lik. Smutsiga ärmar med stora fläckar från blöta bardiskar, likaså nederdelen på magen fylld med rester från drinkar. Även om du litar på dig själv går det tyvärr inte alltid att lita på andra i omgivning, rätt vad det är så är olyckan framme;)

Hur som helst valde jag att kema min jacka direkt trotts otaliga tips, vilket jag nu i efterhand är otroligt glad för. Ju tidigare desto bättre. Annars går det att i ett tidigt stadie använda vanlig tvål och vatten men man bör vara försiktig. Applicera lite tvål på en trasa och bearbeta fläckarna, försök att undvik att gnugga då man riskerar att förvärra saken. Avsluta sedan med att torka med en torr trasa. För att undvika missfärgningar, då mocka är en av de känsligaste kvaliteter för detta fenomen, bör man alltid testa på insidan av jackan först för att sedan välja vilket rengöringsätt som passar bäst. Tänk också på att inte använda mer vatten än nödvändigt.

För er som känner att er jacka tagit för mycket stryk kan jag med gott samvete säga att min blev nästintill ny när jag fick tillbaka den från tvätten. Bakkali skrädderi på Linnegatan levererar varenda gång. Inte helt gratis (600kr) men det utlovas kvalitet!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej

  Du hade en grön aspesi långt bak i din blogg som jag hittade, vad är det för modell?
  har du några tips vart man ska handla sina baströjor med en budget på säg 1300kr/st? Vad tycker du om byxor, ska man satsa på billigare för 1000 från morris eller köra direkt ett par från tex pt01?

  tack för en bra blogg!

  jonny 2016-03-22 02:30:18
  Svara
  • Svar på jonnys kommentar.

   Hej Jonny! Osäker på exakta modellnamnet på min Aspesi men det är en klassisk Field Jacket (M65). Inköpt på Paul & Friends. Det beror helt på vad för typ av baströja du är ute efter. Men jag skulle kolla på Soft Goat, Suit Supply och COS.

   Byxor överlag slits väldigt snabbt oavsett vad det är för kvalitet och varumärke. Jag hade satsat på modell och utförande, med andra ord kvittar det om du köper dom från PT om du hittar ett par från morris som är fyller ditt behov utseendemässigt! Gå på färg, struktur och passform.Det svåra är att PTs utbud är överlägset bäst i Stockholm i min mening!

   Charlie Lindström 2016-03-22 12:41:41
   Svara
 • Fan vad bra! Har också en mockajacka med fyllefläckar 🙂 Tack

  Filip 2015-06-17 23:35:07
  Svara
Charlie Lindströms webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Dasha Girine
Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Chrystelle Eriksberger
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Träningsglädje
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Man
Niklas Berglind
Mode
Paulina Forsberg